Pravo na odustajanje

Poštovani kupci, Mimaks kupatila Vas obaveštava da se prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 62/2014) kupovina preko naše on line prodavnice www.www.mimaks.rs smatra prodajom na daljinu.

Zakon za slučaj prodaje na daljinu propisuje da kupac ima pravo da odustane (vrati) od naručene robe u roku od 14 dana od dana kada mu je proizvod predat. Mimaks kupatila je produžila ovaj rok i možete da odustanete od svoje narudžbine u roku od 20 dana od dana kada ste primili paket. Prilikom odustajanja kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje.

U slučaju odustanka od pošiljke, kupac ima pravo na povraćaj novca ili na zamenu za drugi proizvod. Cena se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je prijavio odustajanje od paketa. Prijavi možete izvršiti putem telefona 011/2109-618 ili  064/6464-103  ili mailom na webprodaja@mimaks.rs.
Po isteku roka od 14 dana od dana kada je prijavio odustajanje, proizvod se više ne moze vratiti. Prilikom povraćaja robe obavezno je vratiti u ispravnom i nekorišćenom stanju i originalno neoštećenom pakovanju, pri čemu se mora priložiti i račun koju je kupac prethodno dobio uz porudžbinu. Po prijemu proizvoda, utvrdiće se da li je proizvod ispravan i neoštećen. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak. Mimaks Kupatila se obavezije da će kupcu bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu računa, a najkasnije u roku od 14 nakon prijema proizvoda. Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.

Obrazac za odustanak ugovora na daljinu moete preuzeti ovde.