Novosti
11.06.2018.

Priprema za renoviranje kupatila

Svi znamo da renoviranje kupatila može da oduzme vreme, živce, kao i da isprazni vaš novčanik i kartice. Zbog toga smo vam pripremili  jednostavan spisak od 7 stavki kako biste bili sigurni da je vaše kupatilo iz snova na pravom putu i da renoviranje prolazi glatko.

1. BUDŽET ZA RENOVIRANJE KUPATILA

Postavljanje budžeta će vam pomoći u donošenju odluka o tome šta treba ući u renoviranje kupatila. Kada ste shvatili šta može da prođe kroz vaš određeni iznos, imaćete jasniju sliku i osećaj za vaše novo kupatilo. Budžet nikada nećete moći da napravite tačno u paru tako da je preporuka pravljenje okvirnog budžeta (minimum/maksimum).

2. DIZAJN, STIL I FUNKCIONALNOST SU BITNI PRILIKOM RENOVIRANJA KUPATILA

Kada prvi put razmišljate o izgledu vašeg kupatila, postoji mnogo faktora koje treba razmotriti - boja zidova, pločica, da li da postavljate kadu ili tuš kadu sa kabinom i to može da bude previše. Počnite da sklapate stvari koje vam se sviđaju i istražujte. Dizajn treba da radi ruku pod ruku sa funkcionalnosti, zato razmislite ko će koristiti kupatilo i kako. Odvojite malo vremena da smislite kako će se dizajn vašeg kupatila uklopiti sa ostatkom kuće.

3. MERENJE PROSTORA KUPATILA PRE ADAPTACIJE

Postoje 3 glavna ograničenja koja zaista čine renoviranje kupatila - ukupna veličina kupatila, lokacija postojećih vodovodnih cevi i električne instalacije i tipične dimenzije standardne sanitarne opreme. Zato proverite da li imate ispravne mere pre nego što odete u kupovinu.

4. POPRAVKE CEVI I SANITARIJA U KUPATILU

Renoviranje bez renoviranja takođe postoji kao opcija. Trebalo bi da proverite i popravite šta treba, a kako ne biste "lupali" glavu postoji nekoliko stvari koje možete promeniti da biste dobilii efekat novog kupatila - tuš, kada, wc šolja, bide, lavabo, česme i glave tuša. Takođe treba ažurirati ili popraviti ogledalo, vrata za tuš. Takođe možete promeniti izgled vašeg kupatila vrlo lakom promenom ručki na ormarićima, fiokama ili vratima za tuš kabinu. Ukoliko imate kadu - promenom zavese možete dati novi izgled i svežinu vašem kupatilu.

5. ZIDOVI I PODOVI U KUPATILU

Praktično bilo koji materijal može da se koristi za zidove i podove u kupatilu dokle god je vodootporan. U zavisnosti od vašeg budžeta i stila - keramika, mermer i granitne ploče čine se zgodnim i veoma izdržljivim podnim i zidne površine. Za podove dodatne opcije mogu uključivati cement, vinil ploče koje su jeftine i izgledaju bolje nego ikada.

6. SVETLO U KUPATILU

Kupatilo može biti nepraktično i veoma ružno bez adekvatnog osvetljenja, zato planirajte raspored svetla tako da je ono funkcionalno i da stvara romantičnu atmosferu.

7. BIRANJE MAJSTORA

Kada ste čekirali predhodnih 6 saveta,potrebno je da izaberete majstora koji će sve Vaše želje i zamisli pretvorili u realnst.Ostavite dovoljno sredstava u budžetu i za majstora nempjte uvek birati najjeftiniju varijanu pošto to često može da Vam se obije o glavu.Preporuka je da  vaše ideje predočite majstoru kako bi znao šta sve treba da radi. U današnje vreme je skoro sve izvodljivo samo je pitanje sredstava.

Posle svega ovoga samo Vam ostaje da odete u neki od naših salona i napravite porudžbinu za Vaše kupatilo.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

09.
Jan.
2021.
Novosti
Jednostavna elegancija u kombinaciji sa vrhunskim performansama, čini dizajn radijator Finesa jedinstvenim. Finesa nije samo dekorativni element, već i izvr...
28.
Dec.
2020.
Novosti
Vreme praznika je vreme darivanja!  Poklanjamo jednu Rubineta Ultra 33 slavinu za sudoperu u boji po izboru - crna, bronza ili saten. Rubineta Ultra 33 s...
string(0) ""
string(0) ""