Novosti
23.12.2020.

Čišćenje i zaštita fuga

Čišćenje i zaštita fuga

 

Fuge značajno doprinose ukupnom vizuelnom utisku podova I zidova u kupatillu.

Prljave fuge nisu samo vizuelni problem, one predstavljaju i rizik od oštećenja, vlage I plesni.

Odakle dolazi prljavština? Zvuči čudno, ali prljavština u fugama je često rezultat redovnog čišćenja. Ako pažljivo čistite pločice iznova i iznova, voda za čišćenje neizbežno će se zadržati u spojevima pločica.  Tada se u njih odlažu najmanje čestice prljavštine i kreča i izazivaju tipično prljanje.

Prejaka sredstva za čišćenje takođe mogu biti kontraproduktivna, jer se istroše i čak delimično unište fuge. To zauzvrat povećava rizik od naslaga prljavštine.

Zbog toga je potrebno redovno čistiti fuge I spojeve odgovarajućim sredstvima za čišćenje kako bi se očuvao njihov izgled i funkcija.

Preporučujemo sredstvo za čišćenje fuga MELLERUD koje je potrebno nerazređeno naprskati na fuge I pustiti da stupi na snagu. Sunđerom ili četkom protrljajte i isperite dobro vodom.

Proverite da li se prljavština uklanja!

Važno je da ne pokušavate ukloniti buđ deterdžentima dizajniranim za redovnu prljavštinu. Najbolji način za to je korišćenje profesionalnog sredstva za uklanjanje buđi MELLERUD za silikonske ili cementne fuge.

Nanesite ravnomerno na potrebno područje i pustite da deluje sat vremena. Ako je buđ posebno ozbiljna, ostavite nešto duže da deluje. Nakon toga sunđerom, četkom ili vlažnom krpom uklonite sredstvo I isperite vodom.

 

Pogledajte ponudu MELLERUD proizvoda na sledećem linku

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara

Slični članci

28.
Apr.
2021.
Novosti
30.04.2021. na Veliki petak. OJ Društva će raditi na sledeći način: Maloprodajni objekti radiće na sledeći način Zemun, Prvomajska 116c-&nbs...
21.
Apr.
2021.
Novosti
Do 60% popusta na odabrani asortiman proizvoda!
09.
Apr.
2021.
Novosti
AKCIJA APRIL ! Akcija važi od 09.04.  do 30.04.2021.god
string(0) ""
string(0) ""