PEK PVC 160/500
Pestan

PEK PVC 160/500

Šifra artikla: 02625
Šifra proizvođača: 02625
PEŠTAN CEV 160/500
0,00 RSD
613,99 RSD
613,99 RSD
Ušteda: 0,00 RSD
Obavesti me o sniženju

web

Proveri dostupnost
  • NSZ
Količina: 1 Kom
2
1
Sačuvajte u listi želja
Pomoć
PEŠTAN CEV 160/500

Pestan

Početak

Božidar Petković, osnivač i vlasnik kompanije Peštan, je 1989. godine osnovao trgovačko preduzeće Bukulja Promet, koje se bavilo trgovinom cevi za vodovod i kanalizaciju. Ubrzo je shvatio da na tržištu Srbije postoji povećana potražnja za plastičnim cevima i donosi odluku da pokrene proizvodnju manje zahtevnih cevi od polietilena.

Istorija 6
Diverzifikacija portfolija

Nakon dve godine, Peštan počinje sa proizvodnjom PVC cevi i fitinga za kućnu kanalizaciju, dok 1996. godine započinje proizvodnju PP-R programa. Nakon četiri godine zastoja u investicijama, 2000. godine Peštan započinje proizvodnju korugovanih cevi. Tada se donosi bitna strateška odluka, koja je za rezultat imala otvaranje novog proizvodnog pogona, gde dolazi do snažnog povećanja kapaciteta u proizvodnji do tada osvojenih proizvoda.

Ekspanzija

Početkom ekonomske krize, menadžment Peštana donosi odluku da promeni strategiju poslovanja i da se izvozno orijentiše. Te godine se započinje sa projektom PP-RCT programa za Severnu Ameriku. Implementacija SAP ERP-a donosi Peštanu usavršavanje poslovnih procesa, a logičan sled implementacija BI izveštajnog sistema dopinosi efikasnijem donošenju poslovnih odluka. U proizvodnju Confluo slivnika Peštan ulazi 2012. godine, a godinu dana nakon toga počinje proizvodnju sistema cevi kap po kap, kada dolazi i do finalizacije i početka prodaje PP-RCT cevi i fitinga na Američkom tržištu.

Peštan danas

U poslednje četiri godine, Peštan je nastavio snažan investicioni ciklus i realizovao je više veoma značajnih projekata – proizvodnju Spiralnih cevi prečnika do 2 metra, S LiNE niskošumnog programa, Fluenta ugradnog vodokotlića, preinstaliranog Pert-Al-Pert-a, Ventos – ventilacione račve, Frameless slivnika i Spiropipe spiralnih cevi. Danas Peštan važi za veoma prepoznatljivu i značajnu kompaniju na međunarodnom nivou, čiji je fokus izvoz na mnoga inostrana tržišta uz poštovanje zahteva svakog pojedinačnog kupca.

Trenutno nema komentara
Karakteristika Vrednost
Kategorija KANALIZACIONE CEVI
Brend Pestan
Materijal PP
Zemlja proizvodnje Srbija
Uvoznik / proizvodjač Pestan doo